ORDU ÜNYE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlçemizde düzenlenen törenle başladı.
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ünye Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin GÜNEY, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan EREN, Ünye Milli Eğitim Müdürümüz Tamer UYSAL, Jandarma Komutanlığında görevli Başçavuş Arif BOZKURT, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin eşliğinde Cumhuriyet İlkokulunda ilk ders zilinin çalınmasının ardından başladı.

Her yıl olduğu gibi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başlangıç programının ilk töreni ilçemiz Cumhuriyet Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tamer UYSAL’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi. Cumhuriyet Meydanında sona eren törenin akabinde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı zilini çalmak üzere protokol ve davetliler eşliğinde tören Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti.

Cumhuriyet İlkokulu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Okul Müdürü Kemal ÖZTÜRK yaptı.

Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Kemal ÖZTÜRK; “2018-2019 eğitim öğretim yılının başlangıcını ve bu başlangıç ile birlikte ilköğretim haftasını kutlamaktayız. Şuan özellikle okul öncesi eğitime başlayan 41 öğrencimizle, birinci sınıfa başlayan 101 öğrencimiz ve onların anne babaları için ayrı bir heyecan ve mutluluk anıdır. Bu eğitim öğretim yılı aramıza yeni katılan öğrencilerimizle birlikte toplam 452 öğrencimize 21 öğretmen arkadaşımızla eğitim sunacağız. Toplumsal ve bireysel yaşamda önemli bir rol oynayan eğitim sisteminin her tür ve kademesinde, ülkemiz adına büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Özellikle eğitimdeki değişiklikler ve yeni uygulamalar sayesinde bizim öğrencilerimiz dolayısıyla insanlarımız üst düzeyde başarılar elde ederek ülkemizin dünyadaki saygınlığını artırmış ve güçlü Türkiye’yi dünya devletlerine tanıtmıştır.” dedi.

Ünye Milli Eğitim Müdürümüz Tamer UYSAL, insanı biçimlendiren en hayati unsurun eğitim olduğunu ifade ederek, “İnsanı biçimlendiren, ona vasıf kazandıran en hayati, unsur eğitimdir. Gerçekten de eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve vazgeçilmez unsurlarından birdir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Geleceğimizin güvencesi evlatlarımızı yetiştirirken, amacımız yaşayacakları çağın koşullarına göre akademik başarı kazandırmak olmakla birlikte genç beyinlerin insanlığa, vatana ve millete faydalı birer birey olmaları, düzgün bir eğitimle mümkün olacağının inancı içerisindeyiz.” diye konuştular.

“Temel görevimiz, her öğrencinin kendi mahallesinde eğitim almasını sağlamak” olduğu konusuna değinen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tamer UYSAL;

 “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim temel görevimizde sağlıklı eğitim ortamını hazırlamak, ilçemizin eğitimdeki başarısını artırmak, derslik sayıları artırılarak sınıfa düşen öğrenci sayılarını azaltmak, her öğrencinin kendi mahallesinde eğitim almasını sağlamak, okullar arasındaki fırsat eşitliğini oluşturmak, destekleme ve yetiştirme kurslarımızın sayısını artırmak ve öğrenci devamını takip ederek başarıyı sağlamak, okullarımızın önünü açarak eğitime direkt etki eden materyallerle desteklemek, öğrencilerimizin okuma alışkanlığını artırıcı tedbirleri almak ve destek sağlamaktır.

Sözlerime Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile son vermek istiyorum; “Milli Eğitim ülkümüz, Tük milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde, milli şuur etrafında toplamak; milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hâkim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir.”

         Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden Ecesu ŞAHİN, “Ben Bir Gülüm Öğretmenim” Şiirini okudu. Törende, Beren AKBULUT ve Alican YİĞİT şarkı seslendirdi. Tören, Ceren KAPICı’nın bağlama etkinliği, 3/C sınıf öğrencileri Ay Yıldızlı Bayrağım gösterisi, Horon gösterisi, 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeğini sunmalarının ardından, Ünye Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin GÜNEY tarafından ilk ders zilini çalması ve 1.sınıf öğrencilerine kalem hediye edilmesinin ardından sona erdi.

18-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-2018

                                             18-09-2018

Kaledere Mah. Hükümet Konağı 3. Kat Ünye / ORDU - 0 (452) 323 11 26 / 323 28 97

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.