ORDU ÜNYE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU MESAJI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU MESAJI

Yoğun ve uzun bir çalışma sonrası başarılı bir şekilde geçirdiğimizi düşündüğümüz, 9 aylık eğitim ve öğretim yılını daha tamamlamanın mutluluğunu paylaşırken, bugün itibariyle 1730 öğretmenin görevli olduğu ilçemizde, toplam 23.785 öğrenci karne alarak yaz tatiline çıkacaktır.

 

Sevgili öğrenciler: 

2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında yoruldunuz ve tatili fazlasıyla hak ettiniz. 3 aylık tatili; dinlenerek, rahatlıkla gezerek, çeşitli turistik yerleri, büyüklerinizi ziyaret ederek değerlendirebilir, köy ve yaylalara gidebilir, ülkemizin ve ilimizin güzelliklerini tanıyabilirsiniz. Tabi ki bunun yanında kültürel gezilerin faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak tatili sadece gezme ve eğlence ile tüketmemek gerektiğini hatırlatmak isterim.

Çünkü bazı insanlar zamanı nasıl harcayacaklarını, büyük insanlar da zamanı nasıl değerlendireceklerini hesap eder.

 

Saygıdeğer veliler: 

Çocuklarınızın başarı dolu bir karne sahibi olması çok güzel, ancak hayatta başarılı olmak için sadece bu karne yeterli olmayabilir.

Bu anlamda öğrencilerimiz kadar size de bazı sorumluluklar düşmektedir. Geçen eğitim ve öğretim yılının muhasebesi yapılıp ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılına nasıl başlanacağını düşünerek, buna bağlı bir çalışma gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Öğrencilerimiz günün ilk saatlerinde veya gece yatmadan önce kitap okumalıdır.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, 

Bir sonraki eğitim öğretim yılı için daha iyisini yapabilmenin hesabını ve hazırlığını yarından itibaren düşünmek zorundayız. Bu zorunluluk mesleğimizin, vicdanımızın ve ülkemize olan borcumuzun bir gereğidir.

Bizim için her birey önemlidir ve özeldir. Dünyadaki birçok yetenekli kişiler cesaret ve fırsat sağlanmadığı için silinip gitmişlerdir. Bu bilinçle hareket etmeli ve çalışmalarımızı planlamalıyız. 

Bir eğitim öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz gayretlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bunun yanında hafta sonu LYS ye girecek tüm öğrencilerime başarılar dilerken,  Okullardaki tüm yönetici ve öğretmenlerimize, en büyük yardımcılarımız arasında yer alan okul aile birliği yönetici ve üyelerine, velilerimize teşekkür ediyor; çocuklarımızın tatili sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmelerini temenni ediyorum.   

    

                                                                                                              17/06/2016

                                                                                                            Musa ERDEM 

                                                                                                    İlçe Milli Eğitim Müdürü

Kaledere Mah. Hükümet Konağı 3. Kat Ünye / ORDU - 0 (452) 323 11 26 / 323 28 97

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.